V Poľsku zomrel 18-mesačný chlapec, celý deň bol zatvorený v aute

Osemnásťmesačný chlapec zomrel v poľskom Štetíne po tom, čo ho jeho matka celý deň v terajšom horúcom počasí zrejme zabudla zatvoreného v aute.

23.06.2022 17:17
dieťa v aute, autosedačka Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Rozhlasová stanica RMF FM na svojej internetovej stránke uvádza, že žena v stredu odviezla staršie deti do škôlky a odišla do práce. Keď popoludní prišla 18-mesačného chlapca vyzdvihnúť z jaslí, prekvapené opatrovateľky jej povedali, že v ten deň dieťa v jasliach vôbec nebolo. Až potom si žena všimla, že syn zostal na zadnom sedadle v aute. Bol už mŕtvy.

Pri výbere detskej autosedačky je kľúčová výška, nie vek dieťaťa Čítajte viac VIDEO: Zatvorené dieťa v aute? Pozrite si, ako rýchlo rozbiť okno

Prokuratúra prípad vyšetruje ako neúmyselné zabitie, za ktoré hrozí až päť rokov väzenia. Matku kvôli jej zdravotnému stavu vyšetrovatelia ešte nemohli vypočuť, celá jej rodina je v starostlivosti psychológa.

dieťa v aute, autosedačka Čítajte viac Polícia upozorňuje vodičov, aby v teple nezabúdali deti a zvieratá v aute

Policajti a záchranári opakovane upozorňujú pred nebezpečenstvom, aké v horúčave na slnku hrozí ľuďom alebo zvieratám zatvoreným v aute. Teplota vo vozidle zaparkovanom na slnku môže dosiahnuť až 90 stupňov Celzia. Detský organizmus sa v takýchto podmienkach prehrieva dvakrát až päťkrát rýchlejšie ako telo dospelého.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa v aute