Rusko na protest proti Západu zverejnilo súradnice Pentagónu či Bieleho domu

Rusko v deň začatia summitu Severoatlantickej aliancie v Madride zverejnilo súradnice Pentagónu a niekoľkých ďalších úradov západných krajín. Protestuje proti tomu, že Západ podporuje Ukrajinu pomocou svojej satelitnej technológie. Informovala o tom agentúra Reuters.

28.06.2022 17:05
Dmitrij Rogozin Foto:
Séf ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrij Rogozin.
debata (132)

„Celý konglomerát súkromných a štátnych orbitálnych zoskupení teraz pracuje výhradne pre nášho nepriateľa,“ povedal agentúre RIA Novosti šéf ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrij Rogozin.

Severoatlantická aliancia na čele so Spojenými štátmi sa netají tým, že jej členovia poskytujú Ukrajine zbrane na obranu proti ruskej invázii.

VIDEO: Tieto miesta v štátoch NATO zverejnil Roskosmos aj s presnými súradnicami „pre všetky prípady“.

Video

Americká spoločnosť Maxar, ktorá sa zaoberá satelitným sledovaním a medzi ktorej klientov patrí aj americké ministerstvo obrany, v posledných mesiacoch zverejnila fotografie zhotovené nad Ukrajinou a Ruskom. Okrem iného dokazovali ruské posilňovanie jednotiek pri hraniciach s Ukrajinou krátko pred začatím invázie 24. februára. Moskva vtedy popierala, že sa chystá na susednú krajinu zaútočiť.

rusko Čítajte viac Zdá sa, že Moskva klame. Pri hraniciach s Ukrajinou pribúdajú ruské jednotky

„Dnes začína summit NATO v Madride, na ktorom západné krajiny vyhlásia Rusko za svojho najväčšieho nepriateľa,“ napísal Rogozin na svojom kanáli na komunikačnej platforme Telegram. „Roskozmos zverejňuje satelitné fotografie miesta konania summitu a samotných ‚rozhodovacích centier‘, ktoré podporujú ukrajinských nacionalistov,“ uviedol.

„Súčasne uvádzame súradnice objektov. Pre všetky prípady,“ dodal Rogozin.

Príspevok obsahoval ruské satelitné snímky miesta konania summitu v Madride, budovy Pentagónu, Bieleho domu vo Washingtone, britských vládnych budov v centre Londýna, nemeckého kancelárstva a budovy Ríšskeho snemu v Berlíne, sídla NATO v Bruseli, sídla francúzskeho prezidenta a ďalších vládnych budov. Súradnice týchto objektov vyjadrené v stupňoch zemepisnej šírky a dĺžky sú voľne dostupné.

vojna na Ukrajine, Kremenčuk Čítajte viac 125. deň: Vojna sa môže skončiť ešte dnes. Ukrajinci, vzdajte sa, vyzval Kremeľ
132 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #NATO #Pentagon #vojna na Ukrajine