Pri výstupe na horu Ortles v talianskych Alpách zomrel český horolezec

V talianskych Alpách zomrel v stredu ráno český horolezec pri výstupe na horu Ortles (nemecky nazývaný Ortler). Informáciu agentúry APA potvrdila Mariana Wernerová z odboru komunikácie českého ministerstva zahraničia.

06.07.2022 12:21
debata

Horolezec podľa médií spadol zrejme z výšky asi 400 metrov. Wernerová uviedla, že bol v horách s väčšou skupinou českých turistov a ostatní by mali byť v poriadku. Ide o tretie úmrtie českého občana v horách na severe Talianska za posledné štyri dni.

„Môžeme potvrdiť, že dnes prišiel o život český občan v regióne Tridentsko,“ uviedla Wernerová. Ďalšie informácie podľa nej zisťuje český generálny konzulát v Miláne, ktorý je v spojení s talianskou políciou.

Nešťastie sa podľa médií stalo za svitania okolo 05:30 SELČ blízko chaty Payer, ktorú mnoho horolezcov používa ako východiskový bod pre záverečný výstup na 3905 metrov vysoký vrchol. Na mieste zasahovala horská služba aj vrtuľník, záchranári ale už našli alpinistu mŕtveho.

Životy dvoch mužov z Česka si vyžiadal nedeľňajší zosuv ľadovca na hore Marmolada v talianskych Dolomitoch. Pri nešťastí zomrelo sedem ľudí, pokračuje ale pátranie po piatich nezvestných Talianoch.

Punta Rocca / Ľadovec / Príroda / Alpy / Čítajte viac Zosuv ľadovca na vrchu Marmolada má na svedomí druhú obeť z Česka
debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Alpy #horolezec #talianske Alpy