Rím sa stal terčom útoku pyromanov, tvrdí námestník starostu

Ďalší veľký požiar zachvátil cez víkend viacero častí talianskej metropoly Rím. V sobotu začalo horieť v jej východnej štvrti Centocelle, pričom sa v dôsledku silného vetra oheň bleskovo rozšíril na niekoľko šrotovísk a časť parku.

10.07.2022 13:22
Rím / Dym / Požiar / Foto: ,
Ľudia sledujú stúpajúci dym z požiaru v juhovýchodnej časti Ríma, 9. júla 2022
debata (2)

V celom meste bolo vidieť stĺp hustého čierneho dymu. Hasiči v ranných hodinách uviedli, že sa požiar podarilo dostať pod kontrolu.

Na jeho likvidácii sa podieľalo 100 hasičov, 50 hasičských áut i špeciálne hasiace lietadlá z letiska Ciampino. Preventívne boli evakuované aj štyri budovy a podľa mediálnych informácií sa to týkalo 130 rodín. Obyvatelia v okolí boli vyzvaní, aby pozatvárali okná i dvere a pri zdržiavaní sa vonku mali prekrytú tvár v dôsledku dymu.

Išlo už o štvrtý veľký požiar v talianskej metropole za uplynulé štyri týždne. „V súčasnosti je jasné, že Rím sa stal terčom útoku pyromanov,“ povedal Claudio Mancini, námestník starostu Roberta Gualtieriho.

Pozorovatelia sa domnievajú, že požiare v talianskej metropole boli založené úmyselne, aby poškodili samospráve a novému starostovi. „Či ide o jednotlivca alebo organizovaný zločin, ukáže až vyšetrovanie,“ dodal Mancini. Starosta chce v talianskej metropole zvládnuť dlhodobý problém s odpadom okrem iného aj vybudovaním spaľovne. Projekt by mohol byť ukončený do roku 2025, je však považovaný za sporný.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Rím #pyromani