Londýnske letisko Heathrow zrušilo 61 letov pre nedostatok personálu

Londýnske letisko Heathrow v pondelok zrušilo 61 plánovaných letov, pričom toto rozhodnutie postihlo viac ako 10-tisíc cestujúcich. Predstavitelia letiska uviedli, že nemajú dostatok personálu na obslúženie predpokladaného počtu pasažierov. TASR správu prevzala z televíznej stanice Sky News.

11.07.2022 23:01
debata

Letisko Heathrow požiadalo aerolínie, aby v pondelok nepresmerovali dotknutých cestujúcich na alternatívne lety. Dodalo, že problém s batožinovým systémom v priebehu víkendov spôsobil, že stovky kusov batožiny neboli naložené do lietadiel.

„Aby sme zabezpečili fungovanie leteckej prevádzky, požiadali sme niektoré letecké spoločnosti na termináloch 3 a 5, aby vyradili z letového plánu 61 letov,“ uvádza sa vo vyhlásení letiska. Ak tieto opatrenia nebudú dostatočné, aerolínie sa podľa Heathrowu majú pripraviť na ďalšie obmedzenia.

Heathrow sa cestujúcim ospravedlnilo za to, že v súčasnosti nedokáže zaistiť dostatočné služby a vyjadrilo nádej, že sa počet zamestnancov ešte do konca júla vráti na úroveň, aká bola pred pandémiou koronavírusu.

Podľa údajov britského Úradu civilného letectva je letisko Heathrow momentálne tretím najhorším v Británii, čo sa týka meškania letov. Nachádza sa približne 23 kilometrov západne od centra Londýna a patrí medzi najvyťaženejšie v Európe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Heathrow