Farmár v Anglicku dostal doživotie za vraždu svojej manželky v roku 1982

Farmár David Venables (89) si v stredu na súde v anglickom Worcesteri vypočul, že strávi zvyšok života vo väzení za vraždu svojej manželky Brendy, ku ktorej došlo v roku 1982. Venables sa pred súd postavil potom, čo boli v roku 2019 nájdené pozostatky jeho ženy v septiku pri farme, kde manželia v 80. rokoch minulého storočia žili.

21.07.2022 00:04
debata (1)

Informovala o tom britská stanica BBC. Venables sa z farmy odsťahoval v roku 2014. Noví majitelia pri údržbe septiku objavili zvyšky oblečenia, chumáč vlasov a ľudskú lebku. Laboratórne testy preukázali, že sa jedná o ostatky Brendy Venablesovej, ktorá bola 4. mája 1982 vyhlásená za nezvestnú.

„Som si istá, že ste Brendu zabil, aby ste ju odstránili zo svojho života spolu s komplikáciami, ktoré by vám mohol priniesť rozvod,“ povedala Venablesovi sudkyňa Tipplesová. „O prvkoch chamtivosti a sebectva sa nedá pochybovať,“ dodala sudkyňa.

Porota si pri súdnom procese vypočula informácie o dvojakom živote, ktorý Venables viedol. Od roku 1967 bol striedavo v dlhodobom vzťahu s opatrovateľkou jeho matky Lorraine Stylesovou. Hoci Stylesová v roku 2017 zomrela, v roku 1984 pred políciou vypovedala, že Venables bol „celkom pokojný“, keď sa jeho žena stratila.

Súd uznal, že Venables svoju ženu zabil po tom, čo so Stylesovou znovu nadviazal romantický vzťah. Sudkyňa odmietla tvrdenie obhajoby, že išlo o zabitie v náhlom afekte, pretože „proces umiestnenia tela do septiku bez akejkoľvek stopy vyžadoval starostlivé plánovanie“.

Venables v roku 1982 tvrdil, že za zmiznutím jeho ženy stojí jej depresia, ktorá ju prinútila uprostred noci opustiť dom, pravdepodobne s úmyslom vziať si život. Senior Venables musí vo väzení podľa rozsudku stráviť minimálne 18 rokov, potom môže požiadať o podmienečné prepustenie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #anglicko