Biden má covid. "Mám sa vynikajúco," odkázal

Americký prezident Joe Biden mal vo štvrtok ráno pozitívny test na koronavírus, potvrdil to vo vyhlásení Biely dom s tým, že je izolovaný a má len mierne príznaky nákazy. Biden neskôr ten deň na Twitteri napísal, že sa "má vynikajúco".

21.07.2022 16:39 , aktualizované: 22:00
Joe Biden Foto: ,
Americký prezident Joe Biden
debata (42)

„Ľudia, darí sa mi vynikajúco,“ napísal prezident. Na fotografii sedí za pracovným stolom, usmieva sa a pred sebou má rozložené smartfóny a dokumenty. „Ďakujem vám za záujem,“ uviedol Biden a dodal: „Stále som zaneprázdnený!“

Biden sa testoval v utorok s ešte negatívnym výsledkom. Podľa hovorkyne Karine Jean-Pierreovej má 79-ročný prezident iba mierne príznaky ochorenia. Pripomenula, že bol štyrikrát zaočkovaný. Proti covidu berie liek Paxlovid, dodržiava karanténu v Bielom dome, aby sa mohol plnohodnotne venovať pracovným povinnostiam. Plánované stretnutia absolvuje prostredníctvom videohovorov.

V súlade s pravidlami Bieleho domu, ktoré sú prísnejšie než nariadenia amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb, bude v karanténe, až kým nebude mať negatívny test.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus