Pre Rusko sa Slovensko stalo nepriateľskou krajinou

Ruská vláda aktualizovala "zoznam cudzích štátov, ktoré vykonávajú nepriateľské akcie voči ruským diplomatickým a konzulárnym misiám v zahraničí" a zaradila naň aj Grécko, Dánsko, Slovinsko, Chorvátsko a Slovensko.

22.07.2022 11:14
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin
debata (983)

Informuje agentúra RIA Novosti, ktorá sa odvoláva na tlačovú službu ruskej vlády.

Vládny dokument uvádza aj počet osôb nachádzajúcich sa na území Ruska, s ktorými môžu diplomatické misie nepriateľských krajín a ich konzulárne úrady uzatvárať pracovné zmluvy.

VIDEO: Česi musia chrániť aj slovenské nebo. Nakúpia stíhačky F-35

Video
Pozrite si stroj F-35 na videu US Air Force.

Grécko má tento limit stavený na 34 ľudí, Dánsko na 20 a Slovensko na 16. Slovinsko a Chorvátsko už na svojich diplomatických misiách a konzulárnych úradoch nemôžu zamestnávať miestnych zamestnancov.

Ukrajina, Rusko, vojna, deti, Charkovská oblasť Čítajte viac 149. deň: Zelenskyj hovorí o protiofenzíve. Prímerie podľa neho nie je riešením

Ruská vláda upozornila, že tento zoznam nie je konečný a „s prihliadnutím na prebiehajúce nepriateľské akcie cudzích štátov namierené proti ruským misiám v zahraničí“ sa môže rozšíriť.

48 štátov

V máji minulého roka boli podobné obmedzenia uvalené na diplomatické zastúpenia Spojených štátov a Českej republiky.

RIA Novosti pripomenula, že tieto opatrenia stanovuje prezidentský výnos z 23. apríla 2021.

Ruská vláda v marci 2022 schválila zoznam cudzích štátov a území, ktoré podnikli voči Rusku nepriateľské kroky. Na tomto zozname je 48 krajín: Austrália, Albánsko, Andorra, Spojené kráľovstvo, všetky členské štáty EÚ, Island, Kanada, Lichtenštajnsko, Mikronézia, Monako, Nový Zéland, Nórsko, Kórea, San Maríno, Severné Macedónsko, Singapur, USA, Taiwan, Ukrajina, Čierna Hora, Švajčiarsko a Japonsko.

983 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rusko #vojna na Ukrajine