Streľba v Kanade si vyžiadala tri obete

Streľba v kanadskej provincii Britská Kolumbia si v pondelok vyžiadala životy troch ľudí vrátane predpokladaného páchateľa. S odvolaním sa na vyjadrenie polície o tom informovala agentúra Reuters.

25.07.2022 20:10 , aktualizované: 22:45
debata

Ghalib Bhayani z regionálneho útvaru Kanadskej kráľovskej horskej polície informoval, že motív tohto činu nie je známy.

Nie je jasné ani to, či medzi podozrivým, ktorý bol smrteľne zranený pri zásahu polície, a obeťami existoval nejaký vzťah.

Podľa skoršieho vyjadrenia polície páchateľ strieľal na bezdomovcov.

Streľbu polícii nahlásili v pondelok ráno miestneho času z centra mesta Langley, ako aj zo susednej lokality Township of Langley, ktoré sa nachádzajú v metropolitnej oblasti Vancouveru.

Hromadné streľby sú v Kanade menej bežné ako v Spojených štátoch. K najtragickejšiemu prípadu došlo v roku 2020, keď muž prezlečený za policajta v provincii Nové Škótsko zastrelil 22 ľudí a založil viacero požiarov.

Kanada zmenila svoje zákony týkajúce sa zbraní po tom, čo Marc Léine zabil v roku 1989 na montrealskej strednej škole 14 osôb a potom spáchal samovraždu.

V súčasnosti je v Kanade nezákonné vlastniť neregistrovanú ručnú zbraň alebo akýkoľvek druh rýchlopalnej zbrane. Na kúpu zbrane sa od záujemcu vyžaduje výcvik, posudok, dve odporúčania a výpis z registra trestov.

debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Kanada