Debata kandidátov na britského premiéra sa skončila predčasne. Omdlela moderátorka

Televíznu diskusiu dvoch kandidátov na post lídra britskej Konzervatívnej strany – ministerky zahraničných vecí Liz Trussovej a bývalého ministra financií Rishiho Sunaka – museli v utorok prerušiť a následne ju úplne zrušili.

26.07.2022 23:40
sunak Trussová McCannová Foto: ,
Rishi Sunak a Liz Trussová s moderátorkou TalkTV Kate McCannovou počas relácie The Sun's Showdown.
debata (6)

Ako pre stanicu BBC povedal dobre informovaný zdroj, stalo sa tak po tom, čo omdlela moderátorka Kate McCannová. Neskôr to potvrdila aj stanica Talk TV, ktorá debatu vysielala.

BBC približuje, že McCannová moderovala diskusiu v televízii Talk TV neplánovane sama, keďže druhý moderátor Harry Cole vypadol pre covid.

Debatu prerušili po tom, ako v štúdiu zaznel hlasný úder a Trussová zhíkla: „Pane Bože!“ Talk TV na sociálnej sieti Twitter oznámila, že hoci je McCannová v poriadku, zdravotníci neodporučili, aby pokračovala v moderovaní diskusie. „Ospravedlňujeme sa našim divákom a poslucháčom,“ píše sa v tvíte televízie.

Prvá diskusia dvojice kandidátov na post nového lídra konzervatívcov sa konala v pondelok večer a vysielala ju stanica BBC. Meno nového predsedu, ktorý sa zároveň stane britským premiérom a nahradí Borisa Johnsona, má byť známe do 5. septembra.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Liz Trussová #Rishi Sunak