Lekárka, ktorej sa vyhrážali antivaxeri, spáchala samovraždu

Rakúski politickí lídri vyjadrili šok zo smrti lekárky Lisy-Marie Kellermayrovej, ktorá zatvorila svoju ordináciu po tom, ako sa jej vyhrážali smrťou odporcovia protipandemických opatrení a vakcín proti ochoreniu COVID-19, píše agentúra AP.

30.07.2022 14:21
debata (197)

Telo všeobecnej lekárky, ktorá verejne zdôrazňovala účinnosť očkovania proti koronavírusu, našli v piatok podľa miestnych médií v jej ambulancii vo vidieckej oblasti na severe Rakúska.

Prokuratúra v meste Wels potvrdila, že lekárka spáchala samovraždu a oznámila, že sa našiel aj list, ktorého obsah nezverejnia, informuje agentúra APA.

Minula 100-tisíc eur

Kellermayrová pred mesiacom oznámila, že po viac ako siedmich mesiacoch vyhrážok smrťou dočasne pozastaví lekársku prax. Povedala, že na bezpečnostné opatrenia minula viac ako 100 000 eur. V polovici júla lekárka oznámila, že svoju ordináciu zatvára natrvalo.

bombic Čítajte viac Po hoaxerovi Bombicovi alias Danny Kollárovi pátra polícia

Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen na Twitteri napísal, že v myšlienkach je s lekárkinou rodinou a priateľmi. „Ukončime toto zastrašovanie a strach. Nenávisť a intolerancia nemajú v našej krajine miesto. Nájdime vždy spôsob, ako spolu pokojne žiť,“ povedal.

Minister zdravotníctva Johannes Rauch povedal, že je Kellermayrovej smrťou „hlboko šokovaný“. "Ako lekárka zasvätila svoj život zdraviu a blahu iných. Vyhrážky smrťou jej a jej kolegom boli brutálnou realitou, " napísal Rauch na Twitteri. Takéto správanie sa označil za neospravedlniteľné a povedal, že musí konečne prestať.

Prokuratúra vo Welse v júni uzavrela vyšetrovanie týkajúce sa nemeckého občana podozrivého z vyhrážania sa Kellermayrovej s tým, že za prípad sú zodpovedné nemecké úrady, informovala APA. Polícia v Rakúsku pokračovala vo vyšetrovaní vedenom voči neznámym osobám.

Viedeň, Rakúsko, streľba, polícia, polizei Čítajte viac Rakúska tajná služba: Radikálni antivaxeri prechádzajú cez hranice a šíria extrémizmus
197 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #samovražda #antivaxeri #koronavírus