V USA padol 1,3-miliardový jackpot, tipujúci z Chicaga trafil šesť čísel

Jackpot za viac ako 1,3 miliardy dolárov v lotérii Mega Millions vyhral majiteľ tiketu, ktorý si ho kúpil na predmestí Chicaga v štáte Illinois, oficiálne to potvrdil predstaviteľ lotérie. Informovali agentúry AFP a AP.

30.07.2022 15:50 , aktualizované: 19:16
USA lotéria jackpot Mega Millions Foto:
Muž vypĺňa tiket americkej lotérie Mega Millions v kalifornskom Palo Alto v piatok 29. júla 2022. Piatkové žrebovanie americkej lotérie Mega Millions ponúklo jackpot 1,28 miliardy dolárov. Stačilo uhádnuť čísla 13, 36, 45, 57, 67 a dodatkové 14.
debata (1)

„Sme nadšení, že sme boli svedkami jedného z najväčších výhier jackpotu v histórii Mega Millions,“ uviedol Pat McDonald, vedúci riaditeľ konzorcia Mega Millions na webovej stránke skupiny. „Tešíme sa, že zistíme, kto vyhral, a tešíme sa, že víťazovi čoskoro zablahoželáme!“

Šanca na výhru vyjadrená matematicky bola 1 ku 302,5 milióna.

Výherné čísla boli 13, 36, 45, 57, 67 a dodatkové 14. Na 1,337 miliardy dolárov má víťaz nárok, ak by si ich nechal postupne vyplácať 30 rokov. Ak sa rozhodne pre jednorazovú výplatu, bude to 780,5 milióna dolárov a časť z toho zhltnú dane. Väčšina výhercov sa však rozhoduje pre túto možnosť.

Čakalo sa od 15. apríla

Hlavná cena nepretržite rástla, keďže výhernú kombináciu nikto neuhádol počas 29 žrebovaní od 15. apríla. Žrebuje sa vždy v utorok a piatok. Teraz sa to podarilo niekomu, kto si tiket kúpil na benzínovej pumpe Speedway v Des Plaines. Aj samotný obchod za predaj víťazného tiketu získa pol milióna dolárov.

Výhra je v poradí treťou najvyššou, pričom doteraz najviac sa vyplatilo v januári 2016. Bolo to 1,586 miliardy dolárov v ďalšej americkej lotérii Powerball. O ne sa však delili traja víťazi.

Druhá najvyššia suma 1,5 miliardy dolárov, ale iba pre jediného výhercu, bola v októbri 2018 v žrebovaní Mega Millions.

Víťazom sa odporúča, aby okamžite vyhľadali pomoc finančných poradcov, a to ešte predtým, ako si budú nárokovať peniaze.

Hlavná cena prekonala tento týždeň miliardu dolárov tretíkrát v 20-ročnej histórii hry, čo vyvolalo obrovský záujem. Výnos z lotérie sa používa na podporu vzdelávania, cestovného ruchu, dopravy a iných odvetví. Štátni úradníci dúfajú, že zvýšený záujem hráčov prinesie viac peňazí do rozpočtu.

ruky, peniaze, euro, bankovky, oblek, počítanie Čítajte viac V Euromiliónoch padol rekordný jackpot 220 miliónov eur, výherca sa musí prihlásiť do 60 dní

V lotérii Mega Millions sa žrebuje päť čísiel spomedzi 70 bielych loptičiek; dodatková zlatá Mega loptička sa vyberá zo sady 25 loptičiek. Cena za tiket je minimálne dva doláre a hrá sa v 45 štátoch USA, na území hlavného mesta Washington a na Amerických Panenských ostrovoch.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #lotéria