Spory o dobytok si vyžiadali na Madagaskare vyše 30 mŕtvych vrátane žien a detí

Najmenej 32 ľudí zahynulo na Madagaskare po tom, čo ozbrojení členovia zločineckých gangov zapálili domy obyvateľov žijúcich severne od metropoly Antananariva. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ministerstvo obrany.

31.07.2022 16:20
madagaskar Foto:
Ľudia pred zničenými domami v Mananjary na Madagaskare, 10. februára 2022. Ostrov pri východnom pobreží Afriky za posledný mesiac zasiahli už tri veľké tropické búrky.
debata

Zločinecké skupiny známe pod názvom dahalo kradnú ľuďom dobytok a sú zodpovedné aj za ďalšie kriminálne činy. Podľa madagaskarského ministra obrany Richarda Rakotoniriny sa banditi pri piatkovom útoku zrejme pomstili za to, že členovia miestnej komunity poskytli polícii informácie pri predchádzajúcich bezpečnostných operáciách.

Ozbrojenci útočili v noci na piatok okrese Ankazobe, asi 75 kilometrov severne od hlavného mesta. „Je to tragédia, mnoho životov bolo stratených. Zločin spáchali bezcitní banditi, ktorí nechali zaživa uhorieť dokonca aj ženy a deti,“ napísal na facebooku v sobotu neskoro večer generál Rakotonirina. „Tých, ktorí spáchali tento zločin, a ich komplice dopadneme,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #madagaskar