Odborník spochybnil plány Putina s raketami Zirkón: Nemá technológie, nemá čipy

Rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina o nasadení väčšieho počtu nadzvukových striel Zirkón v priebehu niekoľkých mesiacov ukazuje, že Rusko stále má plány, ktoré sú nad jeho sily. Povedal to šéf dánskej politickej poradenskej firmy Rasmussen Global Fabrice Pothier.

31.07.2022 17:37
putin Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin prichádza na námornú prehliadku pri príležitosti Dňa námorníctva v Petrohrade v nedeľu 31. júla 2022.
debata (659)

Pre Sky News uviedol: „Myslím si, že je jasné, že v prípade akýchkoľvek zbraňových systémov budú mať Rusi reálne ťažkosti pri výrobe väčšieho počtu vzhľadom na to, že čelia reálnej technologickej blokáde a nebudú mať prístup k tým druhom technológií a mikročipov, ktoré sú potrebné na produkciu tohto druhu zbraní." Informuje o tom portál Sky News.

zirkón Čítajte viac Putin posiela na front hypersonické strely Zirkón

Ruské námorníctvo podľa Putina v najbližších mesiacoch dostane nadzvukové riadené strely Zirkón. Počas Dňa námorníctva Putin v Petrohrade povedal, že ide o unikátne rakety a ich nasadenie bude závisieť od ruských záujmov. Ako prvá podľa jeho slov tieto strely dostane fregata Admiral Gorškov. Riadené strely Zirkón sa dokážu pohybovať deväťkrát rýchlejšie ako zvuk a Rusko ich v uplynulom roku otestovalo z vojnových lodí a ponoriek.

VIDEO: Rusko testuje hypersonickú strelu Zirkón
Video
659 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna na Ukrajine #strela zirkón