Útoky injekčnými ihlami na ženy sa šíria aj v Španielsku

Útoky injekčnou ihlou na ženy v nočných podnikoch, ktoré v uplynulých mesiacoch zaznamenali Francúzsko, Británia, Holandsko a ďalšie európske krajiny, sa dejú aj v Španielsku. Miestne úrady dnes ohlásili, že evidujú 50 týchto prípadov, napísala agentúra AP. Polícia po páchateľoch pátra, zatiaľ ale nepozná ich identitu ani pohnútky.

03.08.2022 21:18
debata (6)

Zhruba polovica prípadov pripadá na Katalánsko. Miestne úrady vyzývajú ženy, ktoré boli cieľom takého útoku, aby sa nechali odprevadiť do nemocnice, kde ich kompletne vyšetria a nechajú na pozorovaní. Ďalšiu desiatku prípadov pritom eviduje Baskicko. V iných španielskych regiónoch je výskyt výrazne nižší.

Politici vyzvali ženy, aby prípady útokov ihlou hlásili. „Potrebujeme vedieť viac o tomto fenoméne, aby sme proti nemu dokázali lepšie bojovať,“ uviedla ministerka spravodlivosti Pilar Llopová. Podľa nej sa kvôli útokom cítia ženy vytláčané z miest nočnej zábavy. Ministerka tiež pripomenula, že vpichy možno považovať za ublíženie na zdraví s priťažujúcou okolnosťou diskriminácie na základe pohlavia.

Mexiko / polícia / drogy P Čítajte viac Británia rieši desiatky prípadov nadrogovania mladých v baroch

Prípady vyšetruje polícia, ale zatiaľ bez väčších úspechov. Vyšetrovatelia nepoznajú identitu údajných páchateľov ani ich pohnútky. Po bodnutí nenasledovalo ani sexuálne násilie ani krádeže. Policajti zistili, že len raz bola vpichom vpravená do tela napadnutej ženy aj droga. Stalo sa tak v prípade trinásťročného dievčaťa, ktoré dostalo dávku takzvanej tekutej extázy. Rodičia napadnutého dievčaťa ju ale ihneď previezli do nemocnice. Polícia sa však domnieva, že v niektorých prípadoch mohli páchatelia pochádzať zo susedného Francúzska, kde zaznamenali už 400 podobných prípadov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #nočné kluby #injekčné striekačky