Pri hrozivej nehode na chorvátskej diaľnici zahynul Slovák, sedem ľudí je zranených

Pri ťažkej dopravnej nehode troch automobilov zo Slovenska, Srbska a Slovinska na diaľnici A1 v Chorvátsku zahynul vo štvrtok 46-ročný slovenský občan. TASR o tom informuje na základe správ chorvátskych médií.

04.08.2022 18:45 , aktualizované: 05.08.2022 13:48
nehoda Foto:
Pri ťažkej dopravnej nehode na chorvátskej diaľnici A1 pri dedine Novigrad na Dobri zahynul vo štvrtok 4. augusta 46-ročný slovenský občan.
debata (5)

Úmrtie slovenského občana pri tragickej dopravnej nehode v Chorvátsku potvrdil aj hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Tomaga s tým, že pozostalým poskytujú konzulárnu asistenciu.

Nehoda, pri ktorej utrpelo zranenia ďalších sedem osôb, sa stala dopoludnia na diaľnici A1 pri dedine Novigrad na Dobri v Karlovackej župe. Stav zranených si nevyžiadal hospitalizáciu, uviedli zdroje z nemocnice v Karlovaci, na ktoré sa odvolal server Jutarnji.hr. Portál ďalej informoval, že nehodu zachytili kamery.

Na zázname z bezpečnostnej kamery je vidieť, ako vozidlo so slovinskou štátnou poznávacou značkou prechádza z pravého jazdného pruhu diaľnice do ľavého, pričom sa zráža s ďalším autom, píše Jutarnji. Slovinské vozidlo sa následne odráža od zvodidiel a naráža do tretieho auta. Kamery na mieste nešťastia zaznamenali, že jedno z vozidiel skončilo úplne zničené na zvodidlách na ľavej strane a druhé o niekoľko metrov ďalej na zvodidlách na opačnej strane diaľnice.

Na štátneho príslušníka Slovinska podá súd v chorvátskom meste Karlovac trestné oznámenie za spôsobenie dopravnej nehody z nedbalosti s následkom smrti a veľkých materiálnych škôd, uvádza server. Nehodu mal Slovinec spôsobiť tak, že porušil dopravné predpisy pri prechádzaní z jedného pruhu diaľnice do druhého.

Premávka bola na spomínanom úseku diaľnice v smere na Záhreb tri hodiny prerušená a tvorili sa obrovské kolóny.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #dopravná nehoda