Pri streľbe na autobus v centre Jeruzalema utrpelo zranenia najmenej osem ľudí

Najmenej osem ľudí utrpelo zranenia pri nedeľnej streľbe na autobus v jeruzalemskom Starom meste. Izraelská polícia podozrivú osobu už zadržala.

14.08.2022 09:15
Jeruzalem / Streľba / Vyšetrovanie / Foto: ,
Izraelská polícia na mieste, kde došlo k streľbe na autobus v jeruzalemskom Starom meste 14. augusta 2022
debata

„Terorista je v našich rukách,“ povedal policajný hovorca pre izraelský verejnoprávny rozhlas. Podľa polície sa jej podozrivý Palestínčan sám prihlásil niekoľko hodín po útoku.

Výstrely boli podľa izraelských médií vypálené na dvoch miestach – na autobus neďaleko Múru nárekov, ktorý je považovaný za jedno z najposvätnejších židovských miest, a na parkovisku blízko hrobky kráľa Dávida.

Autobus viezol veriacich od Múru nárekov do mesta, keď na vozidlo začal strieľať ozbrojený muž. Traja ľudia sú vo vážnom stave vrátane ženy v pokročilom štádiu tehotenstva, ktorá musela podstúpiť núdzový cisársky rez, uviedli noviny Jerusalem Post s odvolaním sa na zdravotníka záchrannej služby.

Streľba na autobus sa odohrala po nedávnom trojdňovom konflikte medzi Izraelom a militantnou skupinou Palestínsky islamský džihád v pásme Gazy, ktorý si vyžiadal 49 obetí vrátane 17 detí. Ďalších približne 360 ľudí utrpelo zranenia. Intenzívne boje ukončilo až prímerie sprostredkované Egyptom, ktoré obe strany uzatvorili 7. augusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #jeruzalem