Zlodeja v Ríme zasypal tunel, ktorý si hĺbil. Vyslobodili ho až hasiči

Talianov, ktorí sa najskôr pokúšali prekopať do banky a vykradnúť ju, zasypal ich vlastný tunel. Pod troskami v hĺbke asi šesť metrov zostal jeden z nich ďalších osem hodín, kým sa ho podarilo vyslobodiť. O prípade v piatok informovala talianska polícia.

14.08.2022 16:52
debata

„Dvaja muži z Neapola boli zatknutí za kladenie odporu verejnému činiteľovi a ďalší dvaja z Ríma za spôsobenú škodu, pričom jeden z nich bol v diere a teraz je v nemocnici,“ uviedlo tlačové oddelenie karabinierov. „Vyšetrovanie stále pokračuje, nevylučujeme, že ide o zlodeja. Je to jedna z hypotéz,“ dodal tlačový odbor.

Hasiči prijali tiesňové volanie a začali s vyslobodzovaním na jednej z ulíc Ríma vo štvrtok pred poludním. Do akcie sa zapojili desiatky hasičov a technika, vrátane dvoch bagrov, opisuje taliansky web Corriere della Sera.

Záchranári mužovi uväznenému pod zemou dopravili tekutiny a zásobník s kyslíkom. Po takmer deviatich hodinách muža vyslobodili a previezli do nemocnice, odkiaľ bol o deň neskôr prepustený.

Tunel, ktorý kriminalisti objavili, viedol z opusteného obchodu smerom k neďalekej banke. Zlodeji mali najskôr v úmysle sa do nej vlámať 15. augusta, kedy je v Taliansku štátny sviatok a všade je zatvorené.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #tunel #zlodej