Putin: USA sa snažia predĺžiť konflikt na Ukrajine a podnecovať chaos vo svete

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok obvinil Washington zo snáh predlžovať konflikt na Ukrajine a roznecovať napätie aj v iných častiach sveta, napríklad nedávnou návštevou predsedníčky Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Nancy Pelosiovej na Taiwane.

16.08.2022 10:31
Putin Šojgu Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a ruský minsiter obrany Sergej Šojgu prichádzajú na otvorenie Medzinárodného vojensko-technického fóra Army 2022 pri Moskve 15. augusta 2022.
debata (42)

Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

„Situácia na Ukrajine ukazuje, že Spojené štáty sa pokúšajú predĺžiť tento konflikt. A presne takto isto sa snažia zvyšovať potenciál konfliktov v Ázii, Afrike a Latinskej Amerike,“ povedal Putin na bezpečnostnej konferencii v Moskve.

Návšteva Pelosiovej na Taiwane, ktorý Čína považuje za súčasť svojho územia, podľa Putina nebola iba „cestou jednej nezodpovednej političky, ale súčasťou zámernej stratégie Spojených štátov na destabilizáciu a vytváranie chaosu v tejto oblasti a vo svete“.

V reakcii na návštevu Pelosiovej na Taiwane usporiadala Čína okolo ostrova niekoľkodňové vojenské cvičenia.

Taiwan Čína cvičenie Čítajte viac Čína spustila neohlásené vojenské cvičenia v okolí Taiwanu počas návštevy americkej delegácie
42 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Taiwan #vojna na Ukrajine #Vladimir Purtin