Po streľbe v Malmö boli dvaja zranení, jeden neskôr zomrel. Zadržali tínedžera

Dvaja ľudia utrpeli v piatok zranenia po streľbe v nákupnom centre Emporia v juhošvédskom meste Malmö, polícia zatkla jedného podozrivého. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na oznam švédskej polície.

19.08.2022 20:50
debata (10)

Zranení boli muž a žena. Muž mal vážne zranenie a neskôr zomrel. Zadržaný pravdepodobný strelec má približne 15 rokov, uvádzajú švédske médiá s odvolaním sa na očitých svedkov.

„Priame nebezpečenstvo pre verejnosť už nehrozí,“ uviedla polícia v oznámení. „Incident je predbežne spájaný so zločineckým prostredím,“ dodala.

Polícia v súvislosti s touto kauzou vylúčila prípadný „teroristický“ motív a dodala, že streľba bola zrejme „izolovaným incidentom súvisiacim so zločineckými skupinami“.

Miestne médiá citovali očitých svedkov, podľa ktorých podozrivý strieľal do ľudí v dave čisto náhodne. Polícia to zatiaľ nepotvrdila.

V utorok 16. augusta postrelili v električke vo švédskom meste Göteborg ženu do brucha, píše agentúra DPA. V júli boli pri streľbe v nákupnom centre v dánskom hlavnom meste Kodaň zabití traja ľudia. Kodaň leží približne 30 kilometrov od Malmö.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Švédsko #Malmö