Šéf poľskej vlády sa zastal fínskej premiérky: Mala dôvod na bujaré oslavy, vstupujú do NATO

Fínska premiérka Sanna Marinová mala dobrý dôvod ísť do spoločnosti a oslavovať, pretože jej krajina vstupuje do NATO, vyhlásil v piatok jej poľský kolega Mateusz Morawiecki.

20.08.2022 08:39
Sanna Marinová Foto:
Fínska premiérka Sanna Marinová
debata (134)

Podporil tým právo Marinovej zabávať sa na večierku a reagoval na kritiku, ktorej fínska premiérka čelí vo svojej vlasti po tom, ako na verejnosť prenikli videá z osudnej noci. Informácie o tom priniesla tlačová agentúra Reuters.

Marinová v piatok oznámila, že absolvovala test na drogy. Vyzvali ju na to kritici po zverejnení videa, ktoré ju zachytáva pri zábave na večierku s priateľmi. Premiérka dôrazne vyhlásila, že nikdy neužívala nelegálne drogy, a dodala, že predmetná sobotňajšia noc nenarušila jej schopnosť vykonávať oficiálne povinnosti.

Sanna Marinová Čítajte viac Fínska premiérka sa bujaro zabávala na večierku. Opozícia chce, aby podstúpila test na drogy

„Premiérka má dôvod byť šťastná, pretože Fínsko vstupuje do NATO,“ povedal poľský premiér Morawiecki na tlačovej konferencii, keď dostal otázku o spomínaných videách.

„Takže ak premiérka Fínska pri tejto príležitosti vypila o trochu viac finlandie (vodky) a preto aj tancovala, nie je na tom nič hrozné,“ dodal Morawiecki.

Videozáznamy 36-ročnej Marinovej, ako sa zabáva so známymi fínskymi celebritami – influencermi a umelcami, začali kolovať na sociálnych sieťach tento týždeň. Neskôr ich zverejnili aj médiá vo Fínsku a v zahraničí.

Tridsať členských krajín Severoatlantickej aliancie minulý mesiac podpísalo prístupové protokoly Švédska a Fínska – to obom severským štátom umožní vstúpiť do aliancie vyzbrojenej jadrovými zbraňami, keď toto rozhodnutie ratifikujú všetci členovia NATO.

Poľsko patrí k silným zástancom členstva Fínska v NATO.

134 debata chyba
Viac na túto tému: #Sanna Marinová