Fínky tancujú ako ich premiérka. Chcú ju takto podporiť

Stovky fínskych žien zverejnili na sociálnych sieťach videá, ktoré ich zachytávajú pri tanečnej zábave. Vyjadrujú tým podporu 36-ročnej premiérke Sanne Marinovej, ktorá čelí kritike po tom, čo bola zachytená pri bujarom tanci a oslavách na súkromnom večierku. Informoval o tom denník The Guardian.

22.08.2022 07:36
Sanna Marinová Foto: ,
Fínska premiérka Sanna Marinová v hľadisku.
debata (19)

Časť politikov z radov opozície i koalície tvrdí, že videonahrávka z večierku vyvoláva pochybnosti o spôsobilosti Marinovej vykonávať funkciu predsedníčky vlády. Iní kritici tvrdia, že večierky sú nezodpovedné v čase, keď sa stupňuje napätie s Ruskom v dôsledku snahy premiérky doviesť Fínsko do NATO. Marinová odmietla tvrdenie, že na večierku brala drogy, a uviedla, že sa podrobila testu na drogy.

Video s premiérkou tancujúcou na súkromnej oslave, ktorej sa zúčastnili aj niektoré ďalšie osobnosti verejného života, vyvoláva ale aj vlnu podpory. Pod hashtagom „Solidarita so Sannou“ sa na twitteri objavili už stovky videí fínskych žien, ktoré sú podobne ako Marinová zachytené pri tanci a zábave. Ženy tak dávajú najavo solidaritu s predsedníčkou­ vlády.

Najmladšia premiérka sveta sa netají tým, že sa rada baví. Bola opakovane vyfotená na hudobných festivaloch. Vlani sa ospravedlňovala za to, že bola na diskotéke, hoci sa predtým stretla s pozitívne testovanou kolegyňou. Nemecký bulvárny denník Bild ju minulý týždeň označil za „najviac cool političku na svete“.

sanna marinová Čítajte viac Kto velí Fínom? Pôvabná vegetariánka z dúhovej rodiny
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Fínsko #Sanna Marinová