Putin velebil národnú vlajku, vojnu na Ukrajine nespomenul

Ruský prezident Vladimir Putin označil v pondelok ruskú vlajku za symbol krajiny, ktorá je odhodlaná brániť svoje záujmy a byť vernou tradičným hodnotám.

22.08.2022 14:41
Putin vlajka ruská Foto: ,
Ľudia nesú ruskú vlajku pri príležitosti Dňa štátnej vlajky k Mamajovej mohyle, pamätníku bitky o Stalingrad vo Volgograde. 22. august 2022.
debata (11)

Spravil tak v príhovore venovanému Dňu štátnej vlajky, ktorý si v Rusku v pondelok pripomínajú. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Vo svojom príhovore venovanom tomuto sviatku sa šéf Kremľa nezmienil o ruskej vojenskej operácii na Ukrajine, avšak spomenul niektoré z už predtým spomínaných odôvodnení vyslania ruských vojakov do susednej krajiny.

„Štátna vlajka symbolizuje oddanosť našim tradičným hodnotám… a úctu k víťazstvám našich predkov, ktorí nám odkázali, aby sme opatrovali a chránili našu vlasť a nikdy nedopustili vonkajší diktát a hegemóniu. Snaha žiť podľa vlastnej vôle, vybrať si vlastnú cestu a ísť po nej sa stala časťou genetického kódu nášho národa,“ uviedol Putin.

„Sme neoblomní pri presadzovaní iba takej politiky na medzinárodnej scéne, ktorá zodpovedná základným záujmom našej vlasti,“ pokračoval ruský prezident.

Rusko Duginová auto výbuch vyšetrovanie Čítajte viac Žiadne prekvapenie: Rusi obvinili z atentátu pri Moskve ukrajinské tajné služby

Putin a ďalší ruskí predstavitelia pritom odôvodnil vpád ruských vojakov na Ukrajinu ako účinné a obranné opatrenie proti rozrastajúcemu sa vplyvu Západu, všíma si AP.

Šéf Kremľa ďalej uviedol, že ruské školy otvoria v septembri školský rok ceremóniou vztýčenia vlajky a spievaním ruskej štátnej hymny.

Deň štátnej vlajky Ruskej federácie je pripomienkou neúspešného pokusu o prevrat z augusta 1991, keď sa tesne pred rozpadom Sovietskeho zväzu pokúsila moci chopiť skupina konzervatívnych komunistických funkcionárov. Tento rok sa toto výročie oslavuje len dva dni predtým, ako si Ukrajina pripomenie presne šesť mesiacov od začiatku ruskej vojenskej invázie.

NRA Čítajte viac Atentát na dcéru Putinovho ideológa podnikli ruskí partizáni, tvrdí exposlanec
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine