Obvinili Slováka, ktorý chcel s falošným evidenčným číslom lacno tankovať v Maďarsku

Prokuratúra v meste Nagykanizsa na juhozápade Maďarska obvinila občana Slovenskej republiky, ktorý sa v júli tohto roka pokúsil s falošným maďarským evidenčným číslom natankovať pohonné látky s regulovanou cenou určené pre domácich zákazníkov.

22.08.2022 20:33
Benzín / Nafta / Tankovanie / Palivo / Ropa /... Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Pre agentúru MTI to v pondelok uviedol hovorca Hlavnej prokuratúry Zalianskej župy Csaba Pirger. Obvinený 29-ročný muž sa začiatkom júla vracal z dovolenky z Chorvátska a v Nagykanizsi chcel natankovať lacný benzín. Predtým však pôvodné evidenčné číslo svojho vozidla vymenil za falošné maďarské z plastu, ktoré si zadovážil doma ešte pred cestou.

Na čerpacej stanici sa spýtal obsluhy, koľko paliva za regulovanú cenu môže načerpať, napokon sa však zľakol a odišiel bez tankovania. O 50 metrov ďalej namontoval späť na svoje vozidlo slovenské evidenčné číslo.

Obsluha čerpacej stanice na prípad upozornila políciu, ktorá vodiča kontrolovala na ďalšej benzínovej pumpe a v jeho aute našla falošné maďarské evidenčné číslo. Okresná prokuratúra v Nagykanizsi vzniesla voči Slovákovi obvinenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania identifikačné­ho čísla.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #pohonné hmoty #tankovanie