Fínska premiérka je opäť na tapete pre večierok, tentoraz pre bozkávajúce sa polonahé ženy

Fínska premiérka Sanna Marinová opäť čelí kritike kvôli svojim súkromným aktivitám, v utorok sa ospravedlnila za kontroverznú fotografiu zo svojho večierka, na ktorej pózujú dve polonahé bozkávajúce sa ženy s nápisom Fínsko zakrývajúcim ňadrá. Napísala o tom agentúra Reuters.

24.08.2022 06:40
Sanna Marinová Foto: ,
Fínska premiérka Sanna Marinová
debata (111)

Pred týždňom šéfka fínskej vlády rozbúrila verejnú mienku videom, ktoré ju zachytilo, ako divoko tancuje, a Marinová potom kvôli nemu podstúpila test na drogy.

„Podľa mňa je tá fotografia nevhodná. Ospravedlňujem sa za to. Takáto snímka sa fotiť nemala, ale inak sa na tom stretnutie nič mimoriadne nedialo,“ povedala novinárom 36-ročná Marinová. Fotografia vznikla na júlovom večierku, keď premiérka do svojho oficiálneho sídla po hudobnom festivale pozvala skupinu priateľov. „Dali sme si saunu, plávali a trávili spolu čas,“ dodala.

Fínska verejnosť je rozdelená v názore na to, či je vhodné, aby sa vrcholná politička vo svojom voľnom čase takýmto spôsobom bavila. Časť ľudí ju podporuje a domnieva sa, že premiérka ukazuje, ako možno politickú kariéru skĺbiť so súkromným životom. Kritici naopak upozorňujú, že podobné súkromné aktivity môžu Marinovú kompromitovať a vypovedajú o jej zlom úsudku.

Marinová sa v decembri 2019 stala najmladšou úradujúcou šéfkou vlády na svete, vedie vládu s veľkým podielom žien vo vedení jednotlivých ministerstiev.

111 debata chyba
Viac na túto tému: #Fínsko #Sanna Marinová