Putin už vojnu prehral, ale Ukrajina ju ešte nevyhrala, myslí si Juščenko

Ruský prezident Vladimír Putin už vojnu prehral, ale Ukrajina ju ešte nevyhrala, uviedol bývalý ukrajinský prezident Viktor Juščenko v rozhovore zverejnenom na webe denníka Ukrajinska pravda.

24.08.2022 22:02
Vladimir Putin / Sergej Šojgu / Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a ruský minsiter obrany Sergej Šojgu
debata (102)

Juščenka, ktorý bol prezidentom v rokoch 2005 až 2010 a ktorého do čela krajiny vyniesla prozápadná „oranžová revolúcia“, inšpirovali k úvahe o Putinovej porážke predovšetkým posledné útoky na ruské vojenské objekty na anektovanom ukrajinskom polostrove Krym, ako bol muničný sklad pri meste Džankoj a vojenské letiská na rôznych miestach Krymu.

„Posledné tri dni, ktoré boli naplnené udalosťami od Džankoja až po všetky letiská, na ktoré prenikli ukrajinskí partizáni, dávajú veľkú nádej. Vypovedá to všetko o tom, že sme sa ocitli v situácii, keď Putin už bezpochyby prehral. Ale my sme ešte nezvíťazili ," povedal Juščenko. Podľa denníka zdôraznil, že Ukrajinci „už dokázali podkúriť“ Putinovi a predviedli celému svetu, že dokážu bojovať.

Bývalý prezident dúfa, že postoj Západu k vojne na Ukrajine sa bude prehodnocovať a posunie sa k „väčšej mobilizácii a tiež k rýchlejšej a aj citeľnejšej pomoci Ukrajine“.

zelenskyj Čítajte viac Zelenskyj v Deň nezávislosti: Ukrajina sa na začiatku invázie znovuzrodila
102 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Viktor Juščenko