Hillary Clintonová sa zastala fínskej premiérky, zdieľala fotku z večierka

Niekdajšia kandidátka na prezidentku USA a bývalá prvá dáma Hillary Clintonová sa zastala fínskej premiérky Sanny Marinovej, ktorá čelila kritike za fotky a videá z večierkov, na ktorých tancuje a baví sa s priateľmi. Clintonová na twitteri zdieľala fotografiu z párty, ktorú navštívila pri oficiálnej návšteve Kolumbie, kde bola v roku 2012 ako ministerka zahraničia. Informoval o tom server Politico.

30.08.2022 08:54
debata (17)

Clintonová zdieľala fotografiu, kde je zachytená, ako tancuje v bare v kolumbijskej Cartagene. „Ako povedala Ann Richardsová: ‚Ginger Rogersová robila všetko, čo Fred Astaire. Len to robila pospiatky a na vysokých podpätkoch.‘ Tu som v Cartagene, keď som tam bola na rokovaní ako ministerka zahraničia,“ napísala Clintonová. Fínsku premiérku tiež povzbudila k tomu, aby ďalej tancovala.

Tridsaťšesťročná Marinová poďakovala Clintonovej za podporu.

Video Marinovej z večierka s fínskymi celebritami začalo pred dvoma týždňami kolovať po sociálnych sieťach a následne ho zverejnili fínske médiá. Kritici vyjadrovali pochybnosti o schopnostiach Marinovej plniť povinnosti premiérky a tvrdili, že večierky sú nezodpovedné v čase, keď sa stupňuje napätie s Ruskom v dôsledku snahy premiérky doviesť Fínsko do NATO. Iní naopak vyjadrovali premiérke podporu. Marinová po kritike opozície podstúpila test na drogy, bol negatívny.

Vo Fínsku videá stále vyvolávajú vášnivé debaty, bývalý tajomník premiérkinej Sociálnodemokra­tickej strany Mikael Jungner Marinovú obvinil z „rozdeľovania“ a „rozbíjania“ krajiny.

Stovky Finiek a žien z celého sveta zverejnili na sociálnych sieťach videá, ktoré ich zachytávajú pri tanečnej zábave na podporu Marinovej. Zdieľali ich pod hashtagom „Solidarita so Sannou“.

Najmladšia premiérka sveta sa netají tým, že sa rada baví. Bola opakovane vyfotená na hudobných festivaloch. Vlani sa ospravedlňovala za to, že bola na diskotéke, hoci sa predtým stretla s pozitívne testovanou kolegyňou. Nemecký bulvárny denník Bild ju označil za „najviac cool političku na svete“.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Hillary Clinton #Sanna Marinová