21 obetí z juhoafrického klubu sa udusilo, tvrdia orgány. Pozostalí pochybujú

Toxikologická správa naznačuje, že 21 obetí júnového nešťastia v klube v meste East London v Juhoafrickej republike sa udusilo, pretože miesto bolo preplnené.

01.09.2022 21:59
JAR, klub, Foto:
Záchranári vynášajú z nočného klubu v juhoafrickom meste East London jedno z tiel obetí nočnej tragédie, pri ktorej zomrelo 21 mladých ľudí.
debata

Príbuzní zomrelých spochybňujú dôveryhodnosť správy a sú s ňou nespokojní, napísal web stanice BBC. Zdravotnícke úrady správu nezverejnili, BBC informácie dostala od príbuzných obetí.

Najmladšia obeť nešťastia z 26. júna mala 13 rokov, väčšina ostatných bola mladších ako 18 rokov. „Klub bol narvaný. Vstup bol zadarmo a tiež sa rozdával alkohol zadarmo. Začali sme piť a baviť sa s ostatnými,“ povedala 16-ročná dievčina, ktorá si neželala byť menovaná. „Padali ako muchy,“ popísalo dievča úmrtie návštevníkov klubu.

JAR, klub, Čítajte viac 21 mladých ľudí v klube v JAR zabilo niečo, čo zjedli, vypili alebo vyfajčili

Pozostalí sa teraz sťažujú, že toxikologická správa vyvoláva viac otázok, než prináša odpovedí. V júli napríklad vyšlo najavo, že v tele všetkých obetí boli nájdené stopy metanolu. Patológ už predtým vylúčil otravu alkoholom, otravu oxidom uhoľnatým aj ušliapanie ako možné príčiny smrti.

Vlastník klubu, ktorý čelí obvineniam z predaja alkoholu maloletým, má v piatok po prvýkrát stáť pred súdom. Zatiaľ nie je jasné, či proti nemu bude vznesená obžaloba.

debata chyba
Viac na túto tému: #nešťastie #Juhoafrická republika #klub