Pilot sa vyhrážal nárazom do Walmartu, hrozí mu obvinenie z terorizmu

V meste Tupelo v americkom štáte Mississippi evakuovali obchod reťazca Walmart a jeho okolie, keď sa pilot s malým lietadlom začal vyhrážať, že do miesta so strojom narazí. Pilot nad mestom krúžil asi päť hodín, kým sa ho policajným expertom podarilo prinútiť, aby bezpečne pristál.

03.09.2022 19:56 , aktualizované: 21:42
tupelo Foto: ,
V sobotu 3. septembra 2022 krúži malé lietadlo nad Tupelom v americkom Mississippi. Jeho pilot sa vyhrážal zrútením stroja do obchodu Walmart.
debata

Neskôr bol zatknutý a teraz mu hrozí obvinenie z krádeže a z teroristickej hrozby, informovala agentúra AP.

„Situácia sa vyriešila, nikto nebol zranený,“ uviedol na twitteri guvernér Mississippi Tate Reeves. „Lietadlo pristálo,“ napísal k incidentu v meste, ktoré sa preslávilo ako rodisko speváka Elvisa Presleyho.

Lietadlo začalo krúžiť okolo obchodného domu v Tupelu okolo piatej hodiny rannej miestneho času (12:00 SELČ). Podľa televízie Fox News zavolal na tiesňovú linku 911 a odvtedy s ním bola polícia v neustálom kontakte.

„Vyzývame občanov, aby sa tejto oblasti vyhýbali, kým sa všetko nevyjasní,“ napísala polícia na twitteri, keď sa ešte snažila pilota presvedčiť, aby od svojho zámeru upustil.

Policajný šéf John Quaka neskôr novinárom povedal, že zadržaným je Cory Wayne Patterson a potvrdil, že muž lietadlo Beechcraft King Air C90A ukradol na miestnom letisku, kde bol zamestnaný. Patterson podľa policajného šéfa nemal pilotnú licenciu, ale absolvoval letecký kurz. Motív jeho činu nie je známy.

Quaka povedal, že Patterson na sociálnych sieťach v čase, keď už bol v lietadle, umiestnil odkaz, ktorý vyzeral ako posledná rozlúčka. „Všetkým sa ospravedlňujem, nikomu som nikdy nechcel ublížiť. Milujem svojich rodičov a sestru, nie je to ich chyba. Zbohom,“ znel odkaz.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Walmart #Mississippi