Požiar v nemeckom národnom parku Harz sa nedarí dostať pod kontrolu

Hasičom sa stále nepodarilo dostať pod kontrolu veľký požiar v nemeckom Národnom parku Harz. V pondelok to uviedli miestne úrady, informuje agentúra DPA.

04.09.2022 12:06 , aktualizované: 05.09.2022 13:17
požiar Foto: ,
Hasičský vrtuľník bojuje s lesným požiarom neďaleko mesta Schierke v národnom parku Harz v strednom Nemecku.
debata (1)

Požiar sa v tomto turistami vyhľadávanom horskom regióne zrejme na niektorých miestach rozšíril. Pod horou Blocksberg horí v súčasnosti podľa odhadov plocha o veľkosti asi 150 hektárov.

Na hasenie plameňov boli v pondelok nasadené hasičské lietadlá a vrtuľníky. S ohňom bojovalo v nedeľu päť vrtuľníkov a viac než 300 príslušníkov pohotovostných služieb. Požiarom postihnuté územie zabezpečovalo približne 50 policajtov. Požiar spozorovali v sobotu popoludní pozdĺž Goethewegu, jedného z najobľúbenejších turistických chodníkov v Národnom parku Harz.

Oblasť v okolí hory Blocksberg je teraz pre turistov i návštevníkov uzavretá, spresnila hovorkyňa neďalekého mesta Werigerode.

Neďaleká obec Schierke nebola bezprostredne ohrozená, uviedli úrady. V dôsledku požiaru nepremáva ani malá železnica vedúca na horu Blocksberg.

Hora Blocksberg, taktiež známa pod názvom Brocken, je najvyšším vrcholom severného Nemecka a je vysoká 1 141 metrov. Hora zohráva významnú úlohu v nemeckom foklóre a ľudových rozprávkach.

požiar Čítajte viac Rýchlo sa šíriaci požiar v Kalifornii zničil za deň stovku domov, dvaja zranení
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #lesný požiar