Sudkyňa vyhovela Trumpovej žiadosti o preskúmanie zhabaných dokumentov

Americká sudkyňa Aileen Cannonová v pondelok vyhovela žiadosti bývalého prezidenta Donalda Trumpa na nezávislú previerku dokumentov, ktoré agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) odniesli pred mesiacom z jeho rezidencie na Floride. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP.

05.09.2022 21:40
Trump FBI Foto: ,
Odfotografované stránky z príkazu vyhovujúceho žiadosti právneho tímu Trumpa o vymenovanie špeciálneho experta na preskúmanie dokumentov zadržaných FBI počas prehliadky jeho majetku v Mar-a-Lago. 5.9.2022
debata

Prokuratúra Trumpov návrh odmietala s tým, že takáto previerka by mohla ohroziť národnú bezpečnosť. Okrem toho je podľa nej zbytočná, keďže vyšetrovatelia už dokumenty preverili.

Sudkyňa vyňala z nezávislej previerky tajné dokumenty a materiály týkajúce sa národnej bezpečnosti. Obom stranám dala čas do piatka, aby predložili mená kandidátov na vykonávateľa previerky.

Ministerstvo spravodlivosti oznámilo, že agenti FBI našli u Trumpa aj niektoré prísne tajné dokumenty. Okrem toho mal doma aj 11 000 odtajnených materiálov, o ktorých tvrdí, že patria jemu, avšak podľa zákona by mali byť v Národnom archíve.

Trump FBI dokumenty Čítajte viac FBI našla v Trumpovom sídle desiatky prázdnych zložiek pre tajné spisy
debata chyba
Viac na túto tému: #USA #FBI #Donald Trump