Pri pátraní po havarovanom lietadle našli v Baltskom mori trosky a ľudské ostatky

V Baltskom mori sa našli ľudské pozostatky a trosky lietadla. Pravdepodobne pochádzajú z malého súkromného stroja Cessna 551, patriaceho nemeckému podnikateľovi, ktorý sa v nedeľu zrútil do mora pri pobreží Lotyšska.

06.09.2022 21:58
debata

V utorok o tom informoval šéf lotyšského záchranného tímu Peteris Subbota. TASR správu prevzala z agentúry AP. Príčiny nedeľňajšej nehody zatiaľ nie sú známe.

Subbota uviedol, že pozostatky a trosky sa našli počas pátracej akcie, do ktorej sa zapojili ponorky a lode lotyšskej pobrežnej stráže.

Lietadlo Cessna 551, registrované v Rakúsku, odštartovalo v nedeľu popoludní z mesta Jerez v Španielsku a malo pristáť v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Kontrola letovej prevádzky stratila kontakt s posádkou už krátko po štarte, pričom lietadlo už predtým hlásilo problémy s tlakom v kabíne, píše AP.

Cessna Čítajte viac Lietadlo, ktoré sa zrútilo do Baltského mora, patrilo známemu Nemcovi

V priebehu leu však stroj zmenil kurz a prv než sa východne od švédskeho ostrova Gotland zrútil do mora, letel ponad Baltské more, ukázali údaje o sledovaní letu. Nemecké médiá uviedli, že viaceré európske krajiny vyslali k lietadlu svoje stíhačky, no žiadnej z nich sa nepodarilo nadviazať kontakt s osobami v kokpite.

Lietadlo patrilo nemeckému podnikateľovi Karlovi-Petrovi Griesemannovi. Informovala o tom jeho letecká spoločnosť Quick Air. Podľa kolínskych novín Express bola v lietadle aj jeho manželka, dcéra a jej priateľ.

Členom pátracích tímov sa zatiaľ nepodarilo lokalizovať samotný vrak lietadla, no Subbota sa domnieva, že by to malo byť čoskoro, keďže more dosahuje na mieste havárie hĺbku len 60 metrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Baltské more #nehoda lietadla