Na priehrade pri Moskve našli zastreleného podnikateľa Fertova

Na Kljazminskej priehrade pri Moskve okoloidúci našli telo zastreleného 50-ročného podnikateľa Alexandra Fertova, ktorému patrilo niekoľko stavebných a poľnohospodárskych firiem. Oznámil to na svojom webe denník Kommersant. Po páchateľovi vraždy úrady pátrajú.

08.09.2022 16:36
debata (12)

Podľa denníka Moskovský komsomolec je nepravdepodobné, že by motívom bola lúpež, pretože na mieste činu sa našli peniaze a doklady. Podnikateľ, ktorý mal trvalé bydlisko v Moskve, mal na svoje meno zaregistrovaných 12 strelných zbraní, ale žiadna sa nenašla pri jeho tele, poznamenala televízia REN TV.

Ropa / Ťažba / Čítajte viac Po páde z okna zomrel vysoko postavený manažér Lukoilu

V poslednom čase prišlo v Rusku o život za podozrivých okolností viacero vysokopostavených manažérov. Na začiatku mesiaca médiá informovali, že po páde z okna nemocnice v Moskve zomrel predseda správnej rady ropného koncernu Lukoil Ravil Maganov. Sedemdesiatšes­ťročný Maganov, ktorý bol viceprezidentom Lukoilu, bol na ošetrení na šiestom poschodí moskovskej nemocnice. Na internete sa objavili špekulácie, že spáchal samovraždu. Tieto informácie zatiaľ nikto nepotvrdil.

Rusko, Moskva Čítajte viac Za záhadných okolností zomrel manažér ruskej firmy na vývoj zbraňových systémov

Podľa médií išlo už o siedme podozrivé úmrtie vysokopostaveného ruského manažéra len v tomto roku. Telo bývalého viceprezidenta plynárenskej spoločnosti Novatek Sergeja Protosena sa našlo v apríli v záhrade vily v španielskom Lloret de Mar, kde trávil veľkonočné sviatky. Milionár sa podľa všetkého obesil, v dome boli nájdené aj mŕtve telá jeho manželky a dcéry, obe s bodnými ranami. Bývalého viceprezidenta Gazprombanky Vladislava Avajeva našli tiež v apríli mŕtveho vo svojom moskovskom byte. Údajne najprv zabil svoju manželku a dcéru a následne spáchal samovraždu. V máji potom zomrel ďalší bývalý vysokopostavený manažér Lukoilu, Alexander Subbotin. Podľa informácií, ktoré sa objavili v médiách, zomrel na zlyhanie srdca po tom, čo navštívil šamana, ktorý mu mal poskytnúť alternatívnu liečbu.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine