Okolo rakvy s kráľovnou Alžbetou v Edinburghu za deň prešlo 26-tisíc ľudí

Okolo rakvy kráľovnej Alžbety II., ktorá je od pondelka vystavená v katedrále v Edinburghu, za necelých 24 hodín prešlo vyše 26-tisíc ľudí. Informovala o tom na twitteri škótska vláda. Front ľudí, ktorí na možnosť sa rozlúčiť so zosnulou panovníčkou ešte čakajú sa uzavrel a polícia doň ďalších záujemcov nepúšťa. Rakva s kráľovnou bude večer letecky prepravená do Londýna, do stredy zostane v Buckinghamskom paláci.

12.09.2022 16:36 , aktualizované: 13.09.2022 16:03
Británia kráľovná Edinburgh Foto: ,
Pohrebný voz preváža rakvu s pozostatkami britskej kráľovnej Alžbety II. počas smútočného sprievodu zo zámku Holyrood do Katedrály svätého Egídia v škótskom Edinburghu v pondelok 12. septembra 2022.
debata (4)

Katedrála svätého Gilesa bola v Edinburghu otvorená po celú noc a v niekoľkokilo­metrovom fronte čakali tisíce ľudí. Práve v noci sa ale čas čakania pri vstupe do katedrály znížil až na 45 minút, cez deň trvalo státie v rade aj niekoľko hodín, v pondelok niektorí čakali až desať hodín.

Ulice Edinburghu budú plné aj v utorok večer, keď okolo 18:00 mestom prejde smútočná kolóna s rakvou na letisko. Armádne lietadlo C-17 Globemaster prepraví rakvu s kráľovnou na letisko Northolt pri Londýne, na palube bude aj princezná Anne, sestra kráľa Karola III.

Na snímke zľava Sophie, grófka z Wessexu,...
 Pohrebný voz preváža rakvu s pozostatkami...
+9Potomkovia Alžbety II. - britský kráľ Karol...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Edinburgh #kráľ Karol III.