Po petrohradských žiadajú Putinov koniec ďalší ruskí poslanci

Poslanci z 18 mestských častí v Moskve, Petrohrade a Kolpine vyzvali ruského prezidenta Vladimira Putina na rezignáciu. Ako referuje spravodajský web CNN, vyplýva to z petície so zoznamom podpisov zverejneným v pondelok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

12.09.2022 17:19
Vladimir Putin Foto: ,
Vladimir Putin
debata (175)

„My, mestskí poslanci Ruska, sme presvedčení, že činy jeho prezidenta Vladimira Putina poškodzujú budúcnosť Ruska a jeho občanov. Žiadame odstúpenie Vladimira Putina z postu prezidenta Ruskej federácie,“ uvádza sa v petícii, ktorú zverejnila miestna poslankyňa zo Semionovského okresu v Petrohrade Ksenia Thorstromová.

Petícia nasleduje po prvých regionálnych a komunálnych voľbách v Rusku od začiatku vojny na Ukrajine, ktoré priniesli obrovské víťazstvo prokremeľských kandidátov. „Text petície je stručný a nikoho ‚nediskredituje‘. Ak ste mestský poslanec a chcete sa pridať, ste vítaní,“ napísala Thorstromová na Twitteri.

Rada v moskovskom mestskom okrese Lomonosovskij zasa požadovala Putinovu rezignáciu so slovami: „Vaše názory a váš model vlády sú beznádejne zastarané a bránia rozvoju Ruska a jeho ľudského potenciálu.“

Minulý týždeň skupina petrohradských mestských poslancov vyzvala Štátnu dumu, aby vzniesla voči Putinovi obvinenie z vlastizrady. Viacerí z nich už čelia obvineniam z diskreditácie ruskej armády, uvádza sa na Twitteri jedného z miestnych predstaviteľov Nikitu Jufereva.

Vladimir Putin Čítajte viac Petrohradskí poslanci chcú Štátnej dume navrhnúť, aby obvinila Putina z vlastizrady
175 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #vlastizrada #vojna na Ukrajine