Medvedev žiada od Ukrajiny kapituláciu. Danilov: Hľadajte si úkryt

Rusko prijme od Ukrajiny len bezpodmienečnú kapituláciu, ak Kyjev neprijme podmienky Moskvy na začatie rokovaní. Vyhlásil to v pondelok podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady a bývalý prezident Dmitrij Medvedev. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

12.09.2022 18:17 , aktualizované: 18:38
Dmitrij Medvedev Foto: ,
debata (152)

„(Ukrajinský prezident) Zelenskyj povedal, že nebude viesť dialóg s tými, kto si určujú ultimáta. Terajšie ‚ultimáta‘ sú len detskou rozcvičkou pred budúcimi požiadavkami, a on ich vie: totálna kapitulácia kyjevského režimu s podmienkami Ruska,“ napísal Medvedev na sociálnej sieti Telegram.

Na Ukrajine sa začala žatva. Ruských tankov

Video
Ruské okupačné sily z Charkovskej oblasti ustupujú tak rýchlo, že aj na tanky zabudli. A tak musia nastúpiť ukrajinskí traktoristi. Pozrite si na videu, ktoré zdieľalo ukrajinské ministerstvo obrany.

Bývalý ruský prezident takto podľa DPA zrejme reagoval na vyjadrenie Zelenského z nedele. Pre televíziu CNN povedal, že v súčasnosti nemá záujem o rokovania s Ruskom, pretože nemá pocit, že by Moskva bola pripravená na konštruktívny dialóg. Podmienky, ktoré si Rusko stanovilo na začatie rokovaní zároveň označil za kanibalistické, keďže by Ukrajinu kúsok po kúsku „zjedli“. Zelenskyj tiež uviedol, že cieľom Ukrajiny je naspäť dobyť územie okupované Ruskom.

Ruské podmienky na začatie rokovaní zahŕňajú odstúpenie Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, uznanie Krymu za ruské územie, demilitarizáciu Ukrajiny a jej odmietnutie pripojiť sa k Severoatlantickej aliancii. Ukrajina naopak žiada vrátanie všetkých území, ktoré obsadila ruská armáda, pripomína DPA.

Ukrajina, vojna Čítajte viac Rusi prehrávajú. Siahne Putin po atómovke?

Medvedev bol v minulosti vnímaný ako predstaviteľ liberálnejšieho smerovania Ruska, teraz je jedným z najhorlivejších podporovateľov invázie na Ukrajinu. Kyjev už varoval pred „súdnym dňom“, ak sa pokúsi naspäť získať polostrov Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014.

Tajomník ukrajinskej Rady bezpečnosti poradil Medvedevovi, aby premýšľal o Saddámovom bunkri

Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov po provokatívnych komentároch zástupcu šéfa ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrija Medvedeva o kapitulácii Ukrajiny vyhlásil, že niekdajší ruský prezident by mal radšej začať premýšľať o iných veciach.

„Bloger-začiatočník Dmitrij Medvedev by mal rozmýšľať nie o Ukrajine, ale o štátoch ako Severná Kórea a tiež o Saddámovom bunkri, kde sa bude skrývať,“ uviedol Danilov podľa webu Ukrajinská pravda. Medvedev by tiež podľa neho mal prestať písať „Rusko“ s veľkým písmenom.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj predtým v nedeľu zdôraznil, že v súčasnosti nie sú možné žiadne rokovania s Ruskou federáciou o ukončení vojny, keďže ruská strana nevie sformulovať adekvátne stanoviská. Medvedev povedal, že Rusko stále požaduje „úplnú kapituláciu Ukrajiny za vlastných podmienok“.

152 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Dmitrij Medvedev #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Putinova vojna