Zelenskyj odkazuje Rusom: Ideme vpred a k víťazstvu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nečakane navštívil mesto Izium v Charkovskej oblasti, z ktorého sa podarilo vyhnať ruských okupantov.

14.09.2022 16:07
Zelenskyj, Izium, Ukrajina Foto: ,
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v oslobodenom Iziume.
debata (55)

„Naša modro-žltá vlajka už veje v oslobodenom Iziume. A tak tomu bude v každom ukrajinskom meste a dedine. Smerujeme iba jedným smerom – vpred a k víťazstvu,“ uviedol Zelenskyj na komunikačnej platforme Telegram.

VIDEO: Ukrajinci Rusom: Máte dve možnosti. Zomrieť alebo utiecť

Video
Po úspešnej protiofenzíve Ukrajincov v Charkovskej oblasti je odkaz z Kyjeva ruským okupantom jednoznačný: Varovali sme vás. Pozrite si video ukrajinského ministerstva obrany.

"Prezident sa poďakoval vojakom za oslobodenie ukrajinského územia a slávnostne vztýčil ukrajinskú vlajku nad budovou mestskej rady,“ napísala na Facebooku 25. výsadková brigáda Sičeslav.

Ruské sily sa stiahli z Iziumu minulý týždeň. Ukrajine sa podarila rozsiahla protiofenzíva, pri ktorej za niekoľko dní získala späť veľké územie na severovýchode Charkovskej oblasti.

Ukrajina Rusko Charkovská oblasť uarus Čítajte viac Jastrabi po porážkach tlačia Putina do totálnej vojny

Značná časť strategicky významného mesta Izium zničilo delostrelecké ostreľovanie a požiare. „Tento pohľad je veľmi šokujúci, avšak pre mňa šokujúci nie je,“ povedal Zelenskyj novinárom v krátkom vyjadrení. Vysvetlil, že na podobné scény si už zvykol z viacerých miest, odkiaľ sa stiahli ruskí vojaci. Buča, Boroďanka, Irpiň a ďalšie predmestia Kyjeva sa stali symbolom ruských zločinov po tom, čo tam po odchode okupantov koncom marca a začiatkom apríla v uliciach a v masových hroboch našli stovky tiel civilistov, pričom mnohí z nich mali na telách známky mučenia.

VIDEO: Prezident Zelenskyj v oslobodenom Iziume

Video
Zdroj: AFP video/Profimedia

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj #Putinova vojna #Izium