Český minister zdravotníctva prirovnáva lekárov, ktorí popierajú covid, k popieračom holokaustu

Lekárov, ktorí popierajú koronavírus, prirovnal český minister zdravotníctva Vlastimil Válek (TOP 09) k popieračom holokaustu.

15.09.2022 13:27
Vlastimil Válek Foto: ,
Český minister zdravotníctva Vlastimil Válek
debata (28)

Politik tvrdí, že v radoch odborníkov panuje zhoda, že očkovanie proti covidu zachraňuje životy. Válek to povedal na konferencii Českej lekárskej komory.

Koronavírusová epidémia v Českej republike sa pritom stále zrýchľuje. V stredu podľa českého ministerstva zdravotníctva pribudlo v krajine 2 625 prípadov covidu, čo je o 350 viac než pred týždňom. V nemocniciach je 817 ľudí.

Česko hlásilo k 15. septembru 40 932 mŕtvych na infekciu koronavírusu SARS CoV-2 alebo komplikácie spojené s ňou. Potvrdených prípadov nákazy týmto vírusom je od začiatku epidémie už takmer 4,01 milióna.

V nemocniciach leží 817 pacientov a celorepubliková incidencia je aktuálne na hodnote 131 nakazených za sedem dní na 100-tisíc obyvateľov. Nový druh koronavírusu sa naďalej šíri svetom. Vyvoláva ochorenie s príznakmi chrípky, teda horúčku, kašeľ a problémy s dýchaním, ale aj celý rad ďalších. Obavy panujú aj z mutácií tohto typu koronavírusu.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #holokaust #koronavírus #Vlastimil Válek