V Španielsku zadržali jedného z najväčších finančných podvodníkov Európy

Polícia počas razie na juhu Španielska zadržala podozrivého muža britsko-írskeho pôvodu, ktorý je považovaný za jedného z najväčších podvodníkov Európy čo sa týka prania špinavých peňazí.

15.09.2022 13:59
Zločinec / Zločinci / Putá / Zatknutie / Foto: ,
debata (7)

Európsky policajný úrad Europol vo vyhlásení priblížil, že hlavný podozrivý bol zatknutý v pondelok „počas medzinárodnej operácie vedenej španielskou Občianskou gardou“ v spolupráci s britskou Národnou kriminálnou agentúrou, holandskou a írskou políciou a Europolom. V Španielsku boli zadržaní aj dvaja jeho komplici a ďalšieho zatkli v Británii.

Europol síce meno podozrivého nezverejnil, ale zdroj blízky vyšetrovaniu a írske médiá píšu, že ide o 62-ročného Johna Francisa Morrisseyho, ktorý je spájaný s notoricky známou írskou zločineckou skupinou Kinahan.

Morrissey „a jeho spolupracovníci boli zodpovední za vyberanie veľkého množstva hotovosti od zločineckých organizácií, ktoré potom ‚doručovali‘ iným zločineckým organizáciám v iných krajinách“, uviedol Europol s tým, že podozrivý cez systém hawala fungujúci mimo oficiálneho bankového systému presunul nelegálne vyše 200 miliónov eur.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #pranie špinavých peňazí #finančné podvody