VIDEO: Ohnivé inferno. 200-metrový mrakodrap v Číne zachvátili plamene

Viac než 200 metrov vysoký mrakodrap v čínskom meste Čchang-ša v provincii Chu-nan zachvátil v piatok požiar. Podľa štátnej televízie CCTV horelo niekoľko desiatok poschodí budovy štátneho telekomunikačného operátora China Telecom, informuje TASR.

16.09.2022 15:19
Čína mrakodrap požiar Foto:
Na videosnímke mrakodrap najväčšieho telekomunikačného operátora China Telecom horí 16. septembra 2022 v čínskom meste Čchang-ša.
debata (3)

Agentúra AFP uvádza s odvolaním sa na hasičov, že požiar sa do neskorého popoludnia podarilo uhasiť a na mieste sa zatiaľ nenašli žiadne obete.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video zachytávajúce desiatky ľudí utekajúcich z budovy, z ktorej odpadávali horiace kusy materiálu. Podľa AFP však nebolo bezprostredne možné overiť autenticitu záznamu.

Podľa AFP sú v Číne tragické požiare pomerne bežné. Dôvodom je zanedbávanie stavebných predpisov a mnohé prípady neschválenej výstavby. Vlani v júli pri požiari skladu v provincii Ťi-lin zahynulo 15 ľudí a zranilo sa ich najmenej 25. Mesiac predtým v škole bojových umení v provincii Che-nan prišlo o život 18 ľudí, zväčša detí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #požiar