Búrka zaplavila časti Japonska. Vypla elektrinu, zranila vyše 60 ľudí

Tropická búrka s prudkým dažďom a vetrom zasiahla v pondelok juhozápad Japonska a zranila desiatky ľudí, informovala agentúra AP.

19.09.2022 10:43
japonsko zosuv pôdy Foto:
Záchranári vykonávajú pátraciu akciu na mieste zosuvu pôdy v meste Mimata v prefektúre Mijazaki na juhu Japonska. 19.9.2022
debata

Obytné ulice zaplavila kalná voda z riek a veľa domov zostalo bez elektriny po tom, čo tajfún Nanmadol v nedeľu zasiahol pevninu v regióne Kjúšú. Následne zoslabol na tropickú búrku.

Podľa Japonskej meteorologickej agentúry, Nanmadol dosahoval rýchlosť 110 kilometrov za hodinu s nárazmi do 160 kilometrov za hodinu.

Desaťtisíce ľudí museli stráviť noc v telocvičniach a iných zariadeniach v rámci preventívnej evakuácie. Rýchlostné vlaky a letecké spoločnosti pozastavili prevádzku. Japonské média informovali, že sa zranilo viac ako 60 ľudí.

Podľa predpovede bude búrka pokračovať v severovýchodnom smere na hlavný japonský ostrov Honšú a rozpúta silné zrážky nad regiónom, v ktorom sú mestá Osaka a Kjóto. V utorok by sa mala presunúť nad Tokio a následne smerom na severovýchod Japonska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #tropická búrka