Bidena usadili na pohrebe Alžbety II. do zadného radu. Trump za tým vidí úpadok USA

Pozícia Spojených štátov amerických za vedenia prezidenta Joea Bidena upadla, tvrdí exprezident USA Donald Trump. Posledným dôkazom toho je podľa Trumpa Bidenovo usadenie v zadnom rade južnej lode Westminsterského opátstva pri pohrebe britskej kráľovnej Alžbety II.

20.09.2022 12:22
Joe Biden Foto: ,
Americký prezident Joe Biden sa usádza na pohrebe britskej kráľovnej Alžbety II. vo Westminsterskom opátstve
debata (34)

Podľa Trumpa je umiestnenie nadovšetko. Exprezident, ktorý do Londýna na pohreb nebol pozvaný, je presvedčený, že keby bol v úrade on, nič podobné by sa nestalo a americký prezident by sedel vpredu.

Americký prezident Joe Biden s manželkou Jill...
Americký prezident Joe Biden prichádza na...
+7Americký prezident Joe Biden s manželkou Jill...

„Tak toto sa Amerike stalo iba za krátke dva roky. Nemá žiadnu úctu. Pre nášho prezidenta to však bola príležitosť spoznať vodcov niektorých krajín tretieho sveta. V politike rovnako ako v živote platí: Miesto je nadovšetko,“ napísal Trump na svojej sociálnej platforme Truth Social.

Bezprostredne za americkým prezidentom mal miesto český premiér Petr Fiala, pred Bidenom sedel poľský prezident Andrzej Duda a vedľa Jill Bidenovej švajčiarsky prezident Ignazio Cassis.

Podľa protokolu v popredných radoch južnej lode sedeli predstavitelia krajín Commonwealthu, takže napríklad kanadský premiér Justin Trudeau bol o deväť radov pred Bidenom. Do rovnakého radu ako americký prezident bol okrem iného usadený čínsky viceprezident Wang Čchi-šan.

Koho mal Trump na mysli zmienkou o krajinách tretieho sveta, však nie je jasné.

Británia Kráľovná Alžbeta II. Pohreb Štátny Čítajte viac Niektoré zahraničné denníky označili pohreb Alžbety II. za pompéznu šou
34 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump