Moskovskí policajti údajne zbili a znásilnili protivojnového aktivistu

Arťom Kamardin sa vo svojom vystúpení údajne hanlivo vyjadril o samozvaných republikách vyhlásených proruskými separatistami na Ukrajine.

27.09.2022 14:52
rusko mobilizácia moskva polícia Foto:
Poriadková polícia zadržiava demonštranta počas protestu proti mobilizácii v Moskve, 21. september 2022.
debata (33)

Moskovská polícia zbila a údajne aj znásilnila protivojnového aktivistu a básnika Arťoma Kamardina, informovalo v utorok na svojom webe Rádio Sloboda (RFE/RL), ktoré vo svojej správe na sieti Telegram dodalo, že polícia si znásilnenie Kamardina, spáchané činkou, nakrútila a prinútila aktivistovu priateľku Alexandru Popovovú, aby si tento záznam pozrela.

Kamardin sa 25. septembra v Moskve zúčastnil na poetickom večere, ktorý sa koná na Majakovského námestí vždy v poslednú nedeľu v mesiaci, pričom toto stretnutie bolo venované protestu proti mobilizácii v Rusku.

Russia Ukraine War Changed World Analysis Čítajte viac Po anexii Moskva sľubuje jadrový dáždnik. Ako odpovie Západ?

Práve tam sa Kamardin vo svojom vystúpení údajne hanlivo vyjadril o samozvaných republikách vyhlásených proruskými separatistami na Ukrajine a musel sa za svoje slová neskôr na polícii ospravedlniť.

Kamardin je teraz vyšetrovaný na základe podozrenia z podnecovania nenávisti s hrozbou použitia násilia. Momentálne je údajne v nemocnici, kam ho previezli z vyšetrovacej väzby, v ktorej mal stráviť predbežne 48 hodín.

Polícia v Kamardinovom byte zasahovala v pondelok, pričom tam zadržala a na výsluch predviedla aj jeho dvoch spolubývajúcich.

Rusko, Ukrajina, vojna, pas, billboard Čítajte viac Kremeľ zrejme začiatkom októbra ohlási anexiu okupovaných území Ukrajiny

Web OVD-Info, ktorý v Rusku monitoruje zásahy polície a zatýkania, v pondelok informoval, že Kamardinova priateľka Alexandra Popovová po prepustení z policajnej väzby uviedla, že policajti jej počas výsluchu trhali vlasy, na ústa a tvár jej naniesli sekundové lepidlo, vyhrážali sa jej znásilnením a nútili ju pozrieť si videozáznam, ako znásilňovali Kamardina.

Popovová po prepustení z polície vyhľadala lekársku pomoc. Lekári jej diagnostikovali otras mozgu, pomliaždeniny mäkkých tkanív hlavy, bokov, nôh a poškodenie kože na zápästí ľavej ruky.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #násilie #znásilnenie #vojna na Ukrajine