Pugačovová opustila Rusko. Bez spiatočnej letenky

Alla Pugačovová, stálica sovietskej a ruskej estrády, vo štvrtok pricestovala do Tel Avivu. Potvrdil to denník Haarec. Podľa jeho informácií divu s dvoma deťmi po prílete privítal jej manžel Maxim Galkin, populárny komik, ktorý do Izraela pricestoval pred pár dňami v rámci svojho medzinárodného turné.

30.09.2022 06:00
Ukrajina, Pugačovová Foto:
Alla Pugačovová na snímke z roku 2019.
debata (118)

Pugačovová odletela z moskovského letiska Vnukovo do Izraela bez spiatočnej letenky, informoval denník Izvestia. Speváčka opustila Rusko necelé dva týždne potom, čo kritikou Putinovej agresie proti Ukrajine vyvolala nebývalý rozruch, za čo ju začali vyšetrovať pre podozrenie zo spáchania trestného činu diskreditácie armády. Legendárnu umelkyňu napokon neobvinili. Podľa ruských telegramových kanálov však za prísľub, že jej aj s deťmi umožnia odcestovať, sa musela zaviazať, že sa viac nebude verejne vyjadrovať k politickým otázkam.

Pugačovová sa v polovici septembra na Instagrame, kde má 3,5 milióna fanúšikov, dožadovala mieru, slobody slova a "aby naši chlapci prestali zomierať za iluzórne ciele, ktoré robia z našej krajiny vyvrheľa a komplikujú životy našich občanov.“

V spomínanom príspevku sa zastala svojho manžela, a zo solidarity žiadala, aby ruské úrady aj ju, rovnako ako jeho, zaradili na čiernu listinu zahraničných agentov.

Protivojnové vyhlásenie Pugačovovej vyvolalo na ruských sociálnych sieťach búrlivé diskusie. Mnohí ju označili za zradkyňu, starnúcu primadonu, ktorá sa vraj nevie vyrovnať so svojou hasnúcou slávou a silou-mocou chce na seba upozorniť. Státisíce Rusov zastrašených drakonickými trestami, ktorými Putinov režim honoruje verejne vyjadrený nesúhlas so „špeciálnou vojenskou operáciou“, ale Pugačovovej ďakovali, že statočne prehovorila aj za nich. Na Instagrame za svoj príspevok dostala bezmála 850-tisíc lajkov.

Pugačovová a Galkinom spolu so svojimi deväťročnými dvojčatami Garrim a Lizou prvý raz opustili Rusko už krátko po začatí Putinovej vojny proti Ukrajine. Po piatich mesiacoch strávených v Izraeli a Lotyšsku sa Pugačovová s deťmi koncom augusta vrátila do vlasti a prvého septembra ich odprevadila do školy, z ktorej ich teraz odhlásila.

© Autorské práva vyhradené

118 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Rusko #vojna na Ukrajine #Alla Pugačovová