Putin má najmenej troch dvojníkov, tvrdí šéf ukrajinskej spravodajskej služby

Ruský prezident Vladimir Putin má najmenej troch dvojníkov, povedal podľa agentúry Unian šéf ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby Kyrylo Budanov. Uviedol tiež, že v rozviedke sú ľudia, ktorí sa priamo na Putinových dvojníkov špecializujú.

02.10.2022 19:06
Rusko Maďarsko Putin Orbán schôdzka Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin gestikuluje počas tlačovej konferencie.
debata (81)

„Ja osobne nie som na Putina špecialista. Ale podľa mňa sú určite aspoň traja dvojníci, ktorých hneď poznám,“ povedal Budanov v rozhovore s ukrajinskou novinárkou Natalijou Mocejčukovou.

V médiách sa už mnohokrát objavili špekulácie, že Putin má dvojníkov. Informáciu však ešte nikto oficiálne nepotvrdil. O tom, že Putin využíva služby dvojníkov, je presvedčený napríklad tiež ruský advokát Mark Fejgin, ktorý je známy vďaka tomu, že obhajoval mnoho opozičných osobností.

Vatikán pápež Putin výzva uarus Čítajte viac Pápež vyzval Putina na ukončenie špirály násilia a smrti na Ukrajine

„To nie je tajomstvo. Jazdia v autách, aby odlákali pozornosť. V jednom z áut s vlajkou ide dvojník, ktorý je pracovník tajnej služby FSO,“ citovala Fejgina predtým agentúra Unian. Advokát však spochybnil, že by dvojníci za Putina zaskakovali na verejných akciách, a doplnil, že sa mu nemusia ani podobať.

„Poslať na verejnosť alebo aj dať na video dvojníka, to je šialenosť. Veľmi tomu neverím,“ povedal Fejgin.

VIDEO: Putinove ‚nepokojné nohy‘. Opäť sa špekuluje o jeho zdraví

Video

Špekulácie o Putinových dvojníkoch sa objavovali v médiách tiež na jar, keď sa množili teórie o tom, že dlhoročný ruský prezident je vážne chorý. Médiá písali, že podľa zdrojov britskej tajnej služby MI6 je Putin možno už mŕtvy a nahrádza ho práve dvojník.

81 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine