Trump zažaloval spravodajskú sieť CNN za ohováranie

Bývalý prezident USA Donald Trump zažaloval v pondelok americkú spravodajskú televíznu sieť CNN za ohováranie a požaduje od nej odškodné vo výške 475 miliónov dolárov (483,4 milióna eur). TASR správu prevzala z agentúry AFP.

04.10.2022 08:09
Trump Foto: ,
Donald Trump na snímke z 23. septembra 2022.
debata

Trump v žalobe podanej na americkom okresnom súde v meste Fort Lauderdale v štáte Florida obvinil CNN, že proti nemu vedie kampaň „urážania na cti a ohovárania“, pretože sa „obáva“, že bude v roku 2024 opäť kandidovať na post prezidenta.

„CNN sa snažila využiť svoj obrovský vplyv – údajne ako ‚dôveryhodný‘ spravodajský zdroj – na očiernenie žalobcu v mysliach svojich divákov a čitateľov s cieľom politicky ho poraziť,“ uviedli Trumpovi právnici v 29-stranovej sťažnosti.

CNN sa pokúsila pošpiniť meno Trumpa „sériou stále škandalóznejších, falošných a očierňujúcich označení ako ‚rasista‘, ‚ruský lokaj‘, ‚povstalec‘ a v konečnom dôsledku ‚Hitler,‘“ uvádza sa ďalej v sťažnosti.

Trump, ktorý požiadal o súdny proces pred porotou, mal počas svojho pôsobenia v úrade prezidenta USA napätý vzťah okrem CNN i ďalšími relevantnými spravodajskými médiami, ako je napríklad denník The New York Times, pripomína AFP. Trump ich označoval za „falošné správy“ a opakovane proti nim zúrivo vystupoval na sociálnych sieťach.

Donald Trump Čítajte viac Skončí Trump za mrežami alebo opäť v Bielom dome?
debata chyba
Viac na túto tému: #USA #CNN #Donald Trump