Putin: Rusko pristupuje s obrovským rešpektom k všetkému ukrajinskému

Rusko pristupuje s obrovským rešpektom ku všetkému ukrajinskému, vrátane jazyka a kultúry, vyhlásil v stredu ruský prezident Vladimír Putin.

05.10.2022 16:17
Vladimir Putin Foto: ,
Moskvou dosadení lídri štyroch ukrajinských oblastí anektovaných Ruskom spolu s ruským prezidentom Vladimirom Putinom (uprostred)
debata (352)

Šéf Kremľa v stredu podpísal zákony o ruskej anexii štyroch ukrajinských regiónov. Kyjev a Západ túto anexiu neuznávajú, podobne ako predtým ruskú anexiu Krymu z jari 2014.

Ukrajina 224. dňom pokračuje v odpore proti ruskej invázii, ktorá si vyžiadala tisíce obetí a vyhnala milióny ľudí z domovov, a postupne oslobodzuje okupované územia. Putin v prejave pred ruskými učiteľmi prisľúbil, že situácia sa na pripojených ukrajinských územiach „stabilizuje“.

„Vždy sme pristupovali a nehľadiac na tragédiu súčasných dní aj dnes s obrovskou úctou pristupujeme k ukrajinskému ľudu a k ukrajinskej kultúre, k ukrajinskému jazyku, literatúre a tak ďalej. A nikdy sme sa nedopustili ničoho takého, čoho sa na Ukrajine dopúšťajú voči ruskej kultúre a ruskému jazyku," povedal Putin pri stretnutí s účastníkmi súťaže Učiteľ roka.

K vojenskému konfliktu by nikdy nedošlo, keby sa Ukrajina a západné štáty nepokúšali „prerušiť dejiny“, vyhlásil ďalej Putin.

Volodymyr Zelenskyj, Vladimir Putin Čítajte viac Absurdná Putinova propaganda. Treba denacifikovať Ukrajinu či skôr Rusko?

Uviedol, že mu výsledky referend, ktoré Rusko na konci septembra usporiadalo na okupovaných územiach kvôli anexii ukrajinskej Doneckej, Luhanskej, Chersonskej a Záporožskej oblasti, nielen urobili radosť, ale aj ho prekvapili. „Výsledok je viac ako presvedčivý, ale tento výsledok je aj úplne priezračný a nepodlieha žiadnemu spochybneniu,“ vyhlásil ruský prezident.

V uvedených ukrajinských regiónoch za pripojenie k Rusku hlasovalo od 87 po 99 percent voličov. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a tiež lídri európskych krajín považujú referendá za nelegitímne a kroky Ruska za okupáciu.

Rusko, Ukrajina, Krym, Vladimir Putin, Vladimir Konstantinov Čítajte viac Neverte, že po Kryme budú nasledovať ďalšie regióny, klamal Putin Ukrajincov
352 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Ukrajina