Rusko prišlo na Ukrajine už o 90-tisíc vojakov, potvrdil zdroj z ruskej tajnej služby

Ruská armáda mohla na Ukrajine nenávratne prísť o viac ako 90-tisíc vojakov.

13.10.2022 14:19
Ukrajina Rusko vojna uarus Foto: ,
Mŕtve telo ruského vojaka na ceste v oslobodenom strategicky významnom meste Lyman
debata (148)

Uviedol to ruský investigatívny portál Važnyje istorii (istories.media) s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z ruskej tajnej služby FSB a nemenovaného bývalého pracovníka tajných služieb.

Do uvedeného počtu portál počíta vojakov zabitých v bojoch, ale aj tých nezvestných a tých, ktorí zomreli po zranení v poľných nemocniciach alebo utrpeli také zranenia, ktoré im bránia v návrate k službe v armáde.

Odhad ruského investigatívneho portálu je blízky tomu, s ktorým prišiel na začiatku septembra britský minister obrany Ben Wallace, podľa ktorého bolo na Ukrajine zabitých v bojoch vyše 25-tisíc ruských vojakov.

Celkové straty ruskej armády Wallace odhadol na viac ako 80-tisíc osôb. Americké ministerstvo obrany v auguste odhadlo, že na Ukrajine zomrelo alebo bolo ranených od 70 do 80-tisíc ruských vojakov. Velenie ukrajinskej armády uvádza, že Rusko na Ukrajine k dnešnému dňu prišlo o 63 800 vojakov.

Rusko, Ukrajina, armáda, vojna, konflikt, tank Čítajte viac Rusi "dodali" Ukrajine zbrane vrátane najmodernejšieho tanku i jadrového dela
148 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna na Ukrajine