V USA zabíjal iba 15-ročný chlapec, zastrelil piatich ľudí

Útočníkom, ktorý v meste Raleigh v americkom štáte Severná Karolína vo štvrtok zastrelil päť ľudí vrátane policajta a ďalších dvoch zranil, je 15-ročný chlapec. V piatok to oznámila miestna polícia. TASR správu prevzala z agentúry AP.

14.10.2022 17:29
usa, streľba Foto:
Členovia polície a záchranných zložiek stoja pri obrnenom vozidle po streľbe v meste Raleigh v americkom štáte Severná Karolína 13. októbra 2022.
debata (13)

Šéfka tamojšej polície Estella Pattersonová uviedla, že podozrivého po streľbe hospitalizovali v kritickom stave.

Obete mali od 16 do 50 rokov, povedala Pattersonová na tlačovej konferencii. Medzi mŕtvymi je aj policajt z Raleighu Gabriel Torres, ktorý bol práve na ceste do práce, keď sa začala streľba. Ďalší policajt bol zranený a prepustený z nemocnice, v kritickom stave je stále hospitalizovaná 59-ročná žena.

Podozrivý, ktorého polícia okamžite neidentifikovala, unikal policajtom niekoľko hodín, kým ho zadržali. Motív jeho činu nie je zatiaľ známy. Ako došlo k zraneniu podozrivého, úrady neuviedli.

Guvernér Severnej Karolíny Roy Cooper označil streľbu za „hrozný a tragický akt násilia spáchaného strelnou zbraňou“.

Streľba sa začala okolo 17.00 h miestneho času v obytnej štvrti severovýchodne od centra mesta, povedala starostka Mary-Ann Baldwinová. Policajti uzavreli cesty a varovali obyvateľov, aby počas pátrania po strelcovi nevychádzali z domovov.

Podľa databázy AP/USA TODAY/Northeastern University išlo v tomto roku v Spojených štátoch už o 25. masovú vraždu, pri ktorej boli obete zastrelené. AP definuje masovú streľbu ako incident, pri ktorom sú zabití najmenej štyria ľudia s výnimkou páchateľa.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba