Londýn bude mať novoročný ohňostroj s divákmi, koronavírus to už nezastaví

Davy ľudí sa po prvýkrát od roku 2019 budú môcť zúčastniť novoročného ohňostroja v Londýne 31. decembra, oznámil starosta Londýna Sadiq Khan v piatok po tom, ako bolo toto divadlo dva roky po sebe zrušené kvôli obavám zo šírenia koronavírusu, informovala agentúra AFP.

15.10.2022 08:08
londýn, silvester 2015 Foto: ,
Ohňostroj pri rieke Temža v Londýne v roku 2015.
debata (3)

Viac ako 100 000 ľudí si bude môcť pozrieť toto predstavenie, ktoré sa každoročne koná v britskom hlavnom meste na brehu rieky Temža, pričom prvé vstupenky sa začnú predávať budúci piatok (21. októbra).

Účasť verejnosti na minuloročnom ohňostroji bola zrušená, nakoľko počet prípadov koronavírusu v krajine s príchodom variantu omikron značne vzrástol. Rok predtým to bolo obdobné, keďže v krajine platil lockdown.

Státisíce Maďarov i turistov sledovalo 27. 8....
Státisíce Maďarov i turistov sledovalo 27. 8....
+16Státisíce Maďarov i turistov sledovalo 27. 8....

Udalosť bola oba roky vysielaná na streamovacej platforme BBC iPlayer. Tento rok ju televízia odvysiela opäť, avšak už s davmi ľudí.

Veľkolepý novoročný ohňostroj v blízkosti vyhliadkového kola London Eye (Londýnske oko) na južnom brehu rieky Temža každoročne pritiahne do Londýna veľký počet divákov nielen z Británie, ale aj z celého sveta.

„Teším sa, že náš ohňostroj je späť a Londýnčania a návštevníci nášho hlavného mesta sa budú môcť opäť spojiť na brehu Temže, aby privítali nový rok,“ povedal starosta Londýna. „Oslavy [príchodu Nového roku] sú jednou z najväčších nocí v roku pre gastro sektor nášho hlavného mesta a nezabudnuteľným momentom, keď sa oči sveta uprú na naše mesto,“ dodal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #ohňostroj